Krachtige slides maken voor presentaties

Over de opleiding

Vaak zien we begaafde sprekers de mist in gaan door overladen en saaie PowerPoint-slides. Presentaties met ingewikkelde grafieken, schreeuwerige kleuren, foute lettertypes, nutteloze animaties en inspiratieloze beelden doen niet alleen afbreuk aan je verhaal, maar zorgen er ook voor dat je publiek volledig afhaakt. Dat is jammer, want sterke PowerPoint-slides kunnen je presentatie naar een hoger niveau tillen, mits je de knepen van het vak kent.

Wat je leert in deze workshop:

Deze workshop gaat verder dan enkel de technische snufjes van PowerPoint. We kijken hoe je visueel én inhoudelijk een sterke slide opbouwt, gebaseerd op onderzoek en expertise van communicatiespecialisten. Met een paar eenvoudige maar krachtige aanpassingen wordt je PowerPoint-presentatie een ware inspiratiebron voor je publiek.

Programma

  • Hoe beginnen aan de slides voor een presentatie? Het maken van een duidelijke structuur aan de hand van de 4 P’s: People, Point, Purpose & Place
  • Opbouw van de presentatie
  • Tekst, beelden, kleuren, ruimte, geluid, beweging, animatie,...zijn de bouwstenen van een slide. Voor elk onderdeel krijgen de deelnemers verschillende tips & tricks met praktische voorbeelden
  • Regels over lettertypes, kleuren en afbeeldingen
  • Slim gebruik maken van templates
  • Te vermijden valkuilen bij het gebruik van afbeeldingen, foto’s, animaties, clipart, lettertypes, kleurencombinaties en video’s
  • Hoe ingewikkelde grafieken en tabellen duidelijk maken? Tips & tricks
  • Goede speaker notes handouts maken op basis van uw presentatie
  • Sneller en efficiënter werken met een beter resultaat: presentatie zen, less is more 

Doelgroep

Deze praktische workshop is uitermate geschikt voor iedereen die zelf presentaties geeft of vaak slides maakt voor iemand anders. Indien je met je presentatie goed voor de dag wilt komen, dan is deze opleiding zeker een must. Ze legt de nadruk dan ook op het aanleren van de vaardigheden om zelf geweldige slides te ontwerpen, die het verhaal visueel ondersteunen.

Aanpak

In deze workshop krijg je direct toepasbare tips aan de hand van krachtige voorbeelden, interacties, videofragmenten en best practices. Bovendien kan je de aangereikte tools en technieken meteen in de praktijk brengen: deelnemers kunnen hun laptop of tablet meebrengen waarop ze met een bestaande presentatie direct aan de slag kunnen.

Mogelijke trainers

Resultaten

Na het volgen van de opleiding "Krachtige Slides Maken voor Presentaties en Webinars" kun je de volgende resultaten verwachten:

  • Je leert hoe je visueel aantrekkelijke slides maakt die een professionele uitstraling hebben en de aandacht van je publiek vasthouden.
  • Ontdek hoe je slides kunt ontwerpen die je boodschap helder en effectief overbrengen, waardoor je presentaties meer impact hebben.
  • Leer technieken om je slides interactief en boeiend te maken, wat zorgt voor een hogere betrokkenheid van je publiek tijdens presentaties en webinars.
  • Je krijgt inzicht in het juiste gebruik van kleuren, lettertypes, afbeeldingen en grafieken om je boodschap te versterken en visuele afleidingen te minimaliseren.
  • Leer hoe je je presentatie logisch en vloeiend kunt opbouwen, met een duidelijke structuur die je publiek helpt de inhoud beter te begrijpen en te onthouden.

Na de opleiding ben je in staat om de geleerde tips en technieken direct toe te passen in je eigen presentaties en webinars. Door deze opleiding te volgen, kun je presentaties maken die niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook je boodschap krachtig en duidelijk overbrengen.

Referenties

“In de cursus kregen we heel wat tips & tricks voor een geslaagde Powerpoint presentatie. Aan de hand van duidelijke do's en don'ts en concrete voorbeelden uit echte presentatie en eigen slides, heb ik geleerd krachtiger presentaties te maken met een heldere structuur. Ook de oefening om te presenteren aan mekaar is bijzonder leerrijk!”

Eline Van HeckePlantyn

“Ik wou graag leren hoe ik een presentatie beter kan in elkaar steken en meer uitstraling kan geven. Tijdens de training kreeg ik hierover heel wat tips aangereikt. Hiermee kan ik meteen aan de slag. Een uitstekende workshop!”

Sam Van DijkArtenius Pet Packaging

Inschrijven

Kies hieronder de datum en de gewenste locatie voor deze training.

Online Workshop

, Online

vr 8.11.2024 (09u00 tot 12u00)
NL

Prijs vanaf

€ 395,00(exclusief BTW)

Nog 3 plaatsen beschikbaar

Online Workshop

, Online

do 20.03.2025 (09u00 tot 12u00)
NL

Prijs vanaf

€ 395,00(exclusief BTW)

Max. 6 deelnemers