Personal Branding

Over de opleiding

In een wereld waarin individuele reputaties steeds belangrijker worden, is personal branding een krachtig instrument voor persoonlijk en professioneel succes. Personal branding verwijst naar het doelbewust creëren en beheren van je eigen unieke identiteit, die je onderscheidt van anderen en je waarde en expertise op de voorgrond plaatst.

In deze praktijkgerichte opleiding krijg je concrete tips en inzichten om personal branding effectief in te zetten om jezelf beter te postioneren en meer impact te maken.

Het Belang van Personal Branding

Personal branding stelt je in staat om jezelf te presenteren als een merk, een unieke entiteit met een specifieke waardepropositie. Of je nu een ondernemer, professional, of freelancer bent, een sterk personal brand kan je helpen:

  1. Je Expertise te Benadrukken: Door je unieke vaardigheden en ervaringen in de schijnwerpers te zetten, kun je jezelf onderscheiden als een autoriteit in jouw vakgebied.

  2. Vertrouwen te Wekken: Een goed opgebouwd personal brand kan vertrouwen opwekken bij potentiële klanten, werkgevers en partners, waardoor ze eerder geneigd zijn om met je samen te werken.

  3. Carrièrekansen te Vergroten: Een sterk personal brand kan deuren openen naar nieuwe carrièrekansen en professionele groei.

  4. Je Netwerk te Vergroten: Door jezelf te profileren en waardevolle inhoud te delen, kun je een groter netwerk van waardevolle connecties opbouwen.

Hoe Bouw je een sterke Personal Brand?

  1. Identiteit en Waarden: Definieer je kernwaarden en identiteit. Wat maakt jou uniek? Waar sta je voor?

  2. Doelgroep: Identificeer je doelgroep en begrijp wat hen interesseert en motiveert.

  3. Online Aanwezigheid: Creëer een consistente en professionele online aanwezigheid op platforms zoals LinkedIn, Twitter, en je eigen website.

  4. Content Marketing: Deel waardevolle inhoud en inzichten binnen jouw expertisegebied om je autoriteit te versterken.

  5. Visual Branding: Investeer in een professioneel logo, kleurenschema en visuele elementen die je personal brand vertegenwoordigen.

  6. Netwerken: Bouw waardevolle relaties op binnen jouw branche door actief te netwerken en deel te nemen aan relevante evenementen.

Personal Branding

Personal branding is een krachtige strategie om jezelf te onderscheiden en jouw waarde te benadrukken in een competitieve wereld. Door bewust te werken aan je personal brand, kun je deuren openen naar nieuwe kansen, je netwerk vergroten en je professionele doelen bereiken. Vergeet niet dat personal branding een continu proces is, en dat het bouwen aan je personal brand tijd en inspanning vereist. Investeer in jezelf en creëer een onderscheidende identiteit die jouw succes zal vergroten.

Ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het bouwen van een sterk personal brand. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Programma

De workshop Personal Branding helpt de deelnemers met het bepalen van een strategie om hun imago, waarden, persoonlijkheid en onderscheidende kracht verder te versterken en zichtbaar te maken. Volgende modules komen aan bod:

  • Non-verbale communicatie: impact op het menselijk brein
  • Waarden, missie en potentieel visueel maken
  • Reputatie: online en offline
  • Interactieve feedback van het huidige imago
  • Actieplan: lichaamstaal, attitude, persoonlijkheid, styling, stemgebruik, oogcontact...
  • Personal branding van iedere deelnemer

 

Doelgroep

De workshop "Zakelijke profilerig en uitstraling" is bedoeld voor iedereen die een functie heeft of een beroep uitoefent met een hoge visibiliteit. We denken hierbij aan consultants, sales medewerkers, bedrijfsleiders, managers, pr- en communicatieverantwoordelijken en iedereen die een sterk, positief en authentiek imago wil uitstralen.

Aanpak

Deze praktijkgerichte training is vooral gebaseerd op concrete oefeningen aan de hand van doelgerichte opdrachten. Deze opleiding wordt steeds aangepast aan de competenties van de deelnemers. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van best practices, in combinatie met duidelijke voorbeelden van DO's en DON'T's uit de praktijk.

Mogelijke trainers

Resultaten

Na afloop van de workshop krijg je inzicht in het belang en de mogelijkheden om je onderscheidende waarde en uitstraling verder te ontwikkelen, te versterken en zichtbaar te maken. Je leert je sterke eigenschappen en talenten optimaal in te zetten om meer energie en succes uit te stralen.

In deze praktijkgerichte workshop:

  • Krijg je inzicht in je sterke eigenschappen
  • Ontdek je je persoonlijke visie, missie, passies en drijfveren
  • Versterk je je onderscheidend vermogen
  • Leer je je eigen persoonlijke imago actieplan uit te werken
  • Krijg je inzicht in je blinde vlekken
  • Leer je je sterke eigenschappen nog beter in de verf te zetten

 

Inschrijven

Kies hieronder de datum en de gewenste locatie voor deze training.

Antwerpen - Expert Academy

Mechelsesteenweg 109, 2018 Antwerpen

di 26.11.2024 (09u00 tot 17u00)
NL

Prijs vanaf

€ 695,00(exclusief BTW)

Max. 12 deelnemers